Home » D:News » Explozie la metroul din Sankt-Petersburg: cel puţin 10 morţi. Anunţul lui Vladimir Putin

Explozie la metroul din Sankt-Petersburg: cel puţin 10 morţi. Anunţul lui Vladimir Putin

Publicat: 03.04.2017
Cel puţin zece persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în explozia produsă luni într-un staţie de metrou din oraşul rus Sankt-Petersburg, afirmă surse citate de site-ul Life News.
Serviciile de securitate au confirmat că au avut loc două explozii, în vagoanele a două trenuri, în două staţii de metrou din Sankt-Petersburg, relatează Mediafax.
 

Potrivit presei ruse, deflagraţiile s-au produs în staţiile de metrou Sennaya Ploşcead şi Institutul Politehnic din Sankt-Petersburg.

„Explozia a avut loc în jurul orei 14.40, între staţiile de metrou Institutul de Tehnologie şi Sennaya”, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism. Evacuarea oamenilor din subteran s-a încheiat, arată site-ul lentach.ru.
 
Explozia a avut loc între staţiile de metrou Sennaya Ploşcead şi „Institutul Tehnologic”. Toate staţiile de metrou au fost închise. Conform unor surse citate de Interfax, explozia ar fi fost provocată de un dispozitiv explozibil improvizat, cu câteva sute de grame de TNT.
 
Un alt dispozitiv exploziv a fost găsit neexplodat într-o staţie de metrou şi a fost dezamorsat.
 
Vladimir Putin transmite condoleanţe şi evocă ipoteza unui atac terorist
 
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe în urma exploziilor produse luni în staţii de metrou din oraşul Sankt-Petersburg, explicând că sunt analizate toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist.
 
„Cauzele exploziilor nu se cunosc; sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist”, a declarat Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.
 
Atacul a avut loc în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se află luni în Sankt-Petersburg, unde se întâlneşte cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko.
 
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că preşedintele a fost informat despre incident.
 
În urma deflagraţiei, mii de oameni au fost evacuaţi din şapte staţii de metrou.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase