Home » D:News » Cunoscutul politolog Giovanni Sartori a murit la vârsta de 92 de ani

Cunoscutul politolog Giovanni Sartori a murit la vârsta de 92 de ani

Cunoscutul politolog Giovanni Sartori a murit la vârsta de 92 de ani
Publicat: 06.04.2017
Politologul italian Giovanni Sartori a murit la vârsta de 92 de ani, scrie presa internaţională.

 Anunţul a fost făcut de ziarul Corriere della Sera, cu care Giovanni Sartori colabora. Acesta ar fi împlinit 93 de ani pe 13 mai, notează Mediafax.

Giovanni Sartori s-a născut la Florenţa, în anul 1924. El a studiat ştiinţele sociale şi politice, urmând ca în 1954 să obţină doctoratul în istoria filozofiei moderne. Sartori a predat la Universitatea din Florenţa filozofie modernă, ştiinţe politice, dar şi sociologie. Apoi, în 1971 acesta a fondat Rivista Italiana di Scienza Politica. Sartori a fost profesor universitar şi în Statele Unite, la Stanford, Columbia, Harvard şi Yale.

Printre lucrările sale cunoscute se numără ”Teoria democraţiei reinterpretată (1987)”, ”Homo Videns. Imbecilizarea prin televiziune şi post- gândire (1997)”, ”Ce facem cu străinii? Pluralism şi multiculturalism(2000)”, Ingineria constituţională comparată(2008)”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Televiziunea, intre negare si SF

Românul care câştigă un milion de dolari pe an din sfaturile date liderilor lumii. I se spune Machiavelli şi este unul dintre cei mai influenţi oameni de pe planetă

Negarea ştiinţei devine politică de stat în era Trump

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase