Home » D:News » Un aliment românesc a devenit produs protejat la nivel european

Un aliment românesc a devenit produs protejat la nivel european

Publicat: 07.04.2017
Un aliment românesc a devenit produs protejat la nivel european
În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat joi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Ţara Bârsei, anunţă Ministerul Agriculturii.
„România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicaţie Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Ţara Bârsei – Indicaţie Geografică Protejată”, precizează ministerul, notează Mediafax.
 
Potrivit instituţiei, încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicaţie Geografică Protejată.

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase