Home » D:News » O oră de alergat pe săptămână poate creşte speranţa de viaţă cu până la trei ani

O oră de alergat pe săptămână poate creşte speranţa de viaţă cu până la trei ani

Publicat: 22.04.2017
O oră de alergat pe săptămână poate creşte speranţa de viaţă cu până la trei ani
O oră de alergat poate extinde speranţa de viaţă cu şapte ore, sugerează un nou studiu. Cercetătorii susţin că o oră de alergat pe săptămână este cel mai eficient mod prin care oamenii îşi pot spori speranţa de viaţă.

Persoanele care aleargă săptămânal o oră, indiferent de viteză sau distanţă, îşi pot creşte speranţa de viaţă cu până la trei ani, informează Mail Online. 

Studiul realizat de către cercetătorii din cadrul Universităţii de Stat din Iowa a analizat rezultatele din studiile recente privind exerciţiile fizice şi mortalitatea. Nivelul mortalităţii premature a persoanelor care realizează exerciţii, fizice scăzând cu 40%. Rezultatele fiind aplicabile şi persoanelor fumătoare consumatoare de alcool sau cu probleme de sănătate precum obezitatea. 

În urmă cu trei ani, acelaşi grup de experţi au analizat peste 55.000 de adulţi, rezultatele au dovedit că alergatul pentru cel puţin şapte minute pe zi poate ajuta la minimalizarea morţii din cazuza problemelor cardiace. Participanţii au fost analizaţi pe o perioadă de 15 ani şi au descoperit că dintre cele 3.000 de persoane care au decedat în aceea perioadă, doar o treime din decesuri au fost provocate de boli cardiace. 

După ce au analizat informaţiile din noul studiu, cercetătorii au concluzionat că o oră de alergat poate prelungi speranţa de viaţă a persoanelor.  Alte tipuri de exerciţii fizice precum mersul sau ciclismul scad riscul morţii premature cu 12%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase