Home » D:News » Un grup de arhitecţi au proiectat o închisoare specială inspirată din serialul Game of Thrones pentru oamenii de afaceri care îşi ascund averile în paradisurile fiscale

Un grup de arhitecţi au proiectat o închisoare specială inspirată din serialul Game of Thrones pentru oamenii de afaceri care îşi ascund averile în paradisurile fiscale

Autor: Oana Bujor 04.24.2017
O închisoare gigantică amplasată pe un vas, asemănătoare cu ,,închisoarea din cer'' prezentată în serialul Game of Thrones, a fost proiectată de către arhitecţi. Nava ar putea deţine 3.300 de prizonieri. Arhitecţii afirmă că proiectul a fost realizat pentru persoanele care au încercat să evite taxele prin intermediul companiilor offshore.

Nava denumită sugestiv Panama Papers  a fost proiectată de către arhitecţi pentru a fi închise persoanele care au încercat să evite taxele prin intermediul paradisurilor fiscale, relatează Mail Online. 

Anul trecut, 11 milioane de documente financiare denumite Panama Papers au fost făcute publice. Documentele prezentau modul în care persoanele bogate ale lumii utilizau paradisurile fiscale pentru a-şi asunde averile. În prezent, arhitecţii au realizat un concept al unei închisori denumite Panama Papers. 

Sursa: Game of Thrones

Creatorii susţin că celulele neîngrădite ar putea fi construite din hârtie pentru a fi utilizate şi pe post de vele. Fiecare velă ar avea 350 de metri lungime şi 100 de metri înălţime. Fiecare celulă având un spaţiu de nouă metri pătraţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: