Home » D:News » Cu ce sumă IMENSĂ s-a vândut un fruct de mango în Japonia şi de ce este acesta special

Cu ce sumă IMENSĂ s-a vândut un fruct de mango în Japonia şi de ce este acesta special

Cu ce sumă IMENSĂ s-a vândut un fruct de mango în Japonia şi de ce este acesta special
Publicat: 17.05.2017
Un fruct de mango, cu dimensiuni „perfecte”, s-a vândut la un preţ record, în timpul unei licitaţii din Japonia. În timpul licitaţiei, organizată în luna aprilie, în Japonia, fructul de mango, care cântărea puţin peste un kilogram, a fost vândut la un preţ de 3.700 de dolari.

Japonezii sunt renumiţi pentru preferinţele lor de a achiziţiona fructe şi legume, fiind dispuşi să plătească sume exorbitante. Conform presei de la Tokyo, primele fructe ating preţuri exorbitante deoarece cupărătorii sunt convinşi că acestea aduc noroc dacă ei le mănâncă primii, potrivit Rador.

În Japonia, oamenii sunt renumiţi şi pentru longevitatea lor şi pentru un regim alimentar sănătos. Cercetătorii susţin că japonezii trăiesc mult pentru că ei consumă mult peşte, multe legume şi fructe proaspete.

«Cele mai scumpe fructe de mango aparţin unui soi autohton, care se deosebeşte de restul soiurilor prin dimensiuni foarte mari, coaja de culoare de un roşu aprins şi un conţinut foarte ridicat de zahăr», relatează publicaţia Kedem.

Fructul de mango a fost cumpărat de un proprietar al unui centru comercial din Fukuoka, un municipiu din Japonia, centrul administrativ al prefecturii Fukuoka. Acesta intenţionează să expună fructul în una din vitrinele magazinului său pentru a-i aduce profit şi pentru ‘a atrage prosperitatea şi abundenţa’.

Amintim că un ciorchine de struguri „perfecţi” a fost vândut la o licitaţie în Japonia pentru preţul record de 1 milion de yeni. Ciorchinele cu 26 de boabe de struguri roşii a fost scos la licitaţie la Kanazawa, în apropiere de Tokyo.

Fiecare bob al acestui chiorchine era cam cât o minge de ping-pong şi cântărea cel puţin 20 de grame. Astfel, pentru fiecare bob de strugure s-a plătit suma de 287 de euro.

După cum mai precizează publicaţia Kedem, în  Japonia, în 2016, un pepene negru Yubari, din regiunea japoneză Hokkaido, a fost vândut cu 16.000 de dolari.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care sunt cele mai scumpe fructe din lume?

Casa din arborele de mango (FOTO)

Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Fenomen îngrijorător în Japonia, jumătate din cupluri, indiferent de vârstă, nu întreţin relaţii sexuale cu partenerii. Care este motivul?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase