Home » D:News » Institutul Clinic Fundeni inaugurează un nou centru medical destinat pentru pacienţii cu boli inflamatorii

Institutul Clinic Fundeni inaugurează un nou centru medical destinat pentru pacienţii cu boli inflamatorii

Institutul Clinic Fundeni inaugurează un nou centru medical destinat pentru pacienţii cu boli inflamatorii
Publicat: 17.05.2017
Acest centru va avea în evidenţă peste 1.700 de pacienţi cu boli inflamatorii intestinale de care se va ocupa o echipă interdisciplinară din care vor face parte 22 de medici gastroenterologi, şapte chirurgi şi alte 25 de cadre medicale printre care, asistenţi, radiologi sau pneumologi.

„Avem nevoie de centre multidisciplinare care să rezolve problemele unor pacienţi, eu spun gravi, chiar dacă această afecţiune este una inflamatorie care este considerată benignă, care este tratată de multe ori cu superficialitate din punct de vedere al poverii pe care o are pacientul asupra lui. Eu cred că este foarte important ca tratamentul acestor afecţiuni care sunt afecţiuni ale dezvoltării economice, practic în Africa incidenţa este foarte mică, aceste afecţiuni trebuie să aibă un loc important în politica de sănătate”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Bodog a explica şi că are în vedere crearea mai multor centre de excelenţă pentru diferire afecţiuni.

„Rolul ministerului este de a învăţă cum să creăm cadrul legislativ pentru acest tip de centre de excelenţă. Vom începe să elaborăm un proiect de acte normativ care va avea ca finalitate recunoaşterea şi acreditarea acestui centru de excelenţă, nu numai pentru acest tip de boli”, a adăugat Bodog.

Citeşte continuarea în Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Premieră medicală în România: o operaţie inedită a fost realizată la spitalul Fundeni de olandezul care a inventat metoda

Minunile chirurgiei estetice. După operaţie, tânăra a avut nevoie de un certificat special ca să fie recunoscută (Galerie FOTO)

Proiect în premieră în România: celulele stem recoltate la naştere dau o şansă nesperată unor copii

Care sunt primele simptome ale cancerului de colon şi cum poate fi depistat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase