Home » D:News » Amendă de 110 milioane de euro dată de UE pentru Facebook din cauza acordului cu WhatsApp

Amendă de 110 milioane de euro dată de UE pentru Facebook din cauza acordului cu WhatsApp

Amendă de 110 milioane de euro dată de UE pentru Facebook din cauza acordului cu WhatsApp
Publicat: 19.05.2017
Motivul constă în transmiterea informaţiilor înşelătoare în analiza derulată în 2014 pentru achiziţia serviciului de chat WhatsApp.

Facebook a informat reglementatorii în august 2014 că nu va putea să stabilească o compatibilizare a conturilor utilizatorilor celor două companii, a spus UE. Comisia Europeană susţine acum că acest lucru era posibil, din punct de vedere tehnic, la acea vreme, iar angajaţii Facebook erau conştienţi de această posibilitate, scrie Mediafax.

Facebook susţine că erorile realizate în analiza din 2014 nu au fost intenţionate, iar Comisia a confirmat că nu a fost afectat rezultatul analizei fuziunii.

Amenda nu va schimba decizia Comisiei în ceea ce priveşte achiziţia serviciului de mesagerie WhatsApp.

Comisia ar fi putut amenda Facebook cu 1% din cifra de afaceri, ceea ce reprezintă 276 de milioane de dolari, potrivit rezultatelor financiare ale companiei din 2016, dar a spus că Facebook a colaborat în timpul procedurii şi a recunoscut încălcarea regulilor.

Sancţiunea Uniunii Europene vine după ce Facebook a primit o amedă de 150.000 de euro, marţi, din partea autorităţilor franceze, pentru că nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de către companiile de publicitate.

Săptămâna trecută, autorităţile italiene au perceput o amendă de 3 milioane de euro companiei WhatsApp pentru că ar fi obligat utilizatorii să fie de acord să împartă informaţiile personale cu Facebook.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Cum să nu pari prost pe Facebook. Trei tipuri de comportamente stupide, identificate de psihologi

Facebook îşi urmăreşte utilizatorii chiar şi când aceştia nu sunt conectaţi la reţeaua de socializare

Modul în care Facebook îţi distruge viaţa. Datele îngrijorătoare ale unui studiu Harvard

Agenda ascunsă a noilor butoane Facebook


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase