Home » D:News » ”DE CE”, întrebarea care ne aruncă într-o spirală a urii de sine

”DE CE”, întrebarea care ne aruncă într-o spirală a urii de sine

”DE CE”, întrebarea care ne aruncă într-o spirală a urii de sine
Publicat: 22.05.2017
Tasha Wurich, autoare a cărţii ”Insight”, susţine că începerea oricărei zile cu întrebări cu termenul ”ce” poate ajuta la rezolvarea mai rapidă a problemelor şi poate îmbunătăţi concentrarea persoanelor asupra problemei.
Potrivit The Independent, în noua sa carte, Eurich argumentează că omul poate avea succes în funcţie de cât de bine se cunoaşte pe sine însuşi. De asemenea, aceasta oferă mai multe strategii de cunoaştere de sine, fiecare fiind caracterizată drept extrem de eficientă. 
 
Una dintre strategiile sus menţionate este înlocuira lui ”de ce” cu ”ce”. Când te confrunţi cu o situaţie dificilă sau ai cauzat o problemă într-o anumită măsură, Eurich scrie că ar trebuie să îţi adresezi întrebări cu ”ce”, în loc ”de ce”.
 
Autoarea dă ca exemplu prezentarea unui proiect într-o manieră deplorabilă în faţa profesorului sau clientului.
 
”S-ar putea să te întrebi, dacă eşti bine intenţionat şi o persoană de succes:  ‘De ce am procedat atât de greşit?’ sau  ‘De ce am stricat totul?’. Ce am învăţat eu, din cercetările mele, este că atunci când ne adresăm întrebări cu ”de ce”, ne aruncăm singuri într-o spirală a urii de sine”, spune Eurich.
 
CIteşte continuarea pe Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase