Prima pagină D:News

A fost realizat, cu succes, al doilea transplant de penis în Africa de Sud

Oana Bujor 05.25.2017 | ● Vizualizări: 25506

În decembrie 2014, chirurgii din Africa de Sud au realizat primul transplant de penis, ataşând penisul unui donator, unui bărbat care şi-a pierdut organul în timpul unui ritual de circumcizie. Transplantul a fost finalizat cu succes, fiindu-i restabilite atât funcţiile sexuale, cât şi cele urinare.

În prezent, chirurgii din Cape Town Africa de Sud au realizat al doilea transplant de acest gen, spitalul Tygerberg devenind prima instituţie din lume în care au fost realizate cu succes două transplanturi de penis, informează Seeker

Anual, în Africa de Sud au loc aproximatix 250 de amputări ale penisului, din cauza complicaţiilor apărute în urma ritualurilor de circumcizie. În cadrul ritualurilor, tinerii sunt circumcişi înainte de a-şi petrece câteva săptămâni în sălbăticie ca parte a unui ritual de iniţiere. Deseori, în urma circumciziei apar infecţii care necesită intervenţie medicală. 

,,Am avut parte în general de cazuri de amputare parţială sau totală, mai ales în lunile iulie şi decembrie, perioadă în care sunt realizate circumciziile,'' a declarat dr. Amir Zarrabi, urolog din cadrul spitalului. Operaţia a fost una complexă şi a durat nouă ore.  Beneficiarul a fost un bărbat de 40 de ani care şi-a pierdut penisul în urmă cu 17 ani din cauza circumciziei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI