Prima pagină D:News

9 trăsături definitorii care-ţi arată că eşti mai inteligent decât media

05.30.2017 | ● Vizualizări: 7537

Cu toţii au făcut cel puţin o dată în viaţă un test pentru testarea inteligenţei. Testele IQ de pe internet nu sunt, însă, cea mai bună variantă pentru a afla cât de inteligent esti.

Studiile arată că oamenii inteligenţi au, în mare parte, câteva trăsături definitorii, scrie Gândul1. Au viziuni politice liberale. Un studiu din 2010 arăta că tinerii adulţi foarte conservatori aveau, în medie, un IQ de 95, în timp ce liberalii obţineau o medie de 106. Totuşi, se ştie că tinerii adulţi sunt, în mare parte, adepţi ai stângii. 

2. Oamenii cu un coeficient de inteligenţă ridicat sunt mai predispuşi apariţiei anxietăţii. Studiile explică acest lucru prin faptul că, în trecut, oamenii inteligenţi s-au temut de condiţiile care ar fi putut pune în pericol viitorul speciei, iar această teamă i-a determinat să găsească soluţii pentru a rezolva problema. Astfel, anxietatea s-a transformat într-o metodă de supravieţuire. 

3. Sunt predispuşi tulburărilor mintale. Pshihologii au descoperit că un IQ ridicat încă din perioada copilăriei este asociat tulburărilor bipolare la tinerii adulţi şi altor afecţiuni comportamentale. 

4. Sunt mai încrezători. O analiză americană arată că persoanele inteligente sunt mai încrezătoare, mai fericite şi mai sănătoase. 

5. Sunt solitari. Studiile arată că, cu cât o persoană inteligenţă socializează mai mult, cu atât satisfacţia lor privind viaţa pe care o duc scade, contrar aşteptărilor. Se pare că oamenii inteligenţi au nevoie de mai mult timp petrecut cu ei înşişi. 

Citeşte cotinuarea în Gândul

Tag-uri: inteligenta | iq | test | studiu | tineri