Prima pagină D:News

Vara aceasta se recomandă cireşe amare: care sunt beneficiile pe care aceste fructe le aduc

Redactia Descopera.ro | 06.06.2017 | ● Vizualizări: 746
Credit: 123RF     + zoom
Galerie foto (1)

Considerate super-fructe, datorită multitudinii de nutrienţi, cireşele conţin peste 70% apă, restul de 30% fiind format din: complexul de vitamine B (B1, B2, B6), vitaminele A, C, E si PP; minerale şi oligoelemente precum: fier, potasiu (220 mg%), calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt. Mai conţin albumină, hidraţi de carbon şi fibre alimentare.

Pentru efectele  lor terapeutice sunt folosite şi ca adjuvant în cazul unor boli degenerative, bolilor cardiace sau vasculare.
Conform American Chemical Society, consumul a 20 de cireşe amare pe zi oferă acelaşi efect asupra durerii care se poate obţine după administrarea unei aspirine sau a unui nurofen.

Fie că le consumăm proaspete, sub formă de sirop sau de dulceaţă, acestea sunt adevărate medicamente pentru organismul uman. Sucul de cireşe amare si cireşele amare uscate au chiar mai mulţi antioxidanţi decât coacăzele şi sunt mai puternice decât vitamina E.

Citeşte continuarea pe CSID.