Home » D:News » Încălcarea spaţiului celorlalţi în transportul în comun este pedepsită în această ţară din Europa

Încălcarea spaţiului celorlalţi în transportul în comun este pedepsită în această ţară din Europa

Încălcarea spaţiului celorlalţi în transportul în comun este pedepsită în această ţară din Europa
Publicat: 16.06.2017
Autorităţile din capitala Spaniei, Madrid, vor aplica amenzi celor care se vor întinde pe locurile altora în mijloacele de transport în comun şi de asemenea vor fi amplasate semne de avertizare asemănătoare cu cele care interzic fumatul.

 Pe canalul de Twitter al primăriei capitalei Spaniei a fost postată o fotografie în care apar afişe de avertizare prin care oamenilor le este atrasă atenţia să nu ocupe spaţiul celorlalţi călători prin întinderea picioarelor sau a mâinilor peste locurile altora, scrie Gândul.

„Manspreading”, aşa cum este numit în limba engleză obiceiul de a ocupa mai mult decât spaţiul alocat propriului loc în locuri publice, a fost interzis în Madrid, iar Compania Muncipală de Transport din capitala spaniolă a anunţat recent noua regulă. Autorităţile au clarificat că măsura este perfect legală şi că aceasta a fost luată după consultarea cu grupurile care se ocupă de respectarea drepturilor de gen şi a politicilor de diversitate. 
 
În anunţul public Compania spaniolă de transport a subliniat că această idee a venit după o propunere a grupului femeilor şi mamelor din Madrid, numite Mujeres en Lucha y Madres Estresadas.
 
Astfel, un semn îi va înştiinţa pe pasageri că fie respectuoşi cu spaţiul celorlalţi şi va fi postat la vedere, alături de celelalte reguli ilustrate precum cele referitoare la folosirea căştilor sau la interzicerea fumatului.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Autorităţile din Finlanda şi-au propus să renunţe la automobile în maximum zece ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase