Home » D:News » Egiptul doreşte să interzică aceste prenume. Cei care pun copiilor astfel de nume riscă închisoarea

Egiptul doreşte să interzică aceste prenume. Cei care pun copiilor astfel de nume riscă închisoarea

Egiptul doreşte să interzică aceste prenume. Cei care pun copiilor astfel de nume riscă închisoarea
Publicat: 16.06.2017
O comisie parlamentară egipteană se va întâlni zilele acestea pentru a dezbate o lege care ar interzice părinţilor să folosească "nume occidentale" pentru copiii lor. În conformitate cu legea, părinţii ar putea primi o amendă de până la 270 dolari (212 lire) sau o sentinţă de închisoare de până la şase luni, scrie Independent.

„Folosirea unor nume occidentale şi abandonarea celor arabe vor duce la o schimbare nedorită şi radicală în societatea şi cultura noastră”, spune Aziz.

„Fiii noştri nu vor mai fi conectaţi la adevărata lor identitate”, a adăugat el.

Dimpotrivă, mulţi egipteni au criticat iniţiativa lui Aziz în social media, notează Mediafax.

„Chiar nu pot să cred că parlamentul nu are nimic mai bun de făcut. Adăugaţi acest lucru la lista tot mai mare de lucruri ciudate pe care doresc să le dezbată! „, a comentat un utilizator pe o reţea de socializare. 

Dacă noua lege va fi adoptată, Egiptul nu va fi prima ţară care interzice anumite nume. În Arabia Saudită există o listă cu 50 de nume intrezise, aprobată în 2014, care include nume precum Alice, Linda şi Elaine. Aceste nume „contrazic” cultura sau religia locală, potrivit Gulf News.

Şi Danemarca are o lege asemănătoare, care respinge nume precum „Pluto” şi „Maimuţa”,  în timp ce în Noua Zeelandă părinţii care speră să-şi numească fii „Armăsar”, „Peşti şi chipsuri” sau „Satana” vor fi dezamăgiţi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase