Insecta zburătoare considerată o delicatesă „Nici nu sunt greu de prins”

19 06. 2017, 12:00

„Plouă cu furnici, la propriu”, povesteşte Gabriel Hernandez Cruz, un profesor care locuieşte la marginea oraşului situat în sudul Mexicului. „Cad din cer, aşa că e uşor să le strângi în grămezi şi apoi să le pui pe plită.”, potrivit BM

Furnicile zburătoare, numite chicatanas, părăsesc cuibul şi încep să zboare la altitudine mică. „Nici nu sunt greu de prins”, explucă Cruz. „Sunt lente şi de cele mai multe ori se prăbuşesc pe pământ, dar copiilor le place să alerge după ele şi să le adune.”

Ele apar însă doar două zile pe an, acesta fiind şi motivul pentru care lumea e atât de nerăbdătoare. Chef Ricardo Arellano îşi aduce aminte cum le gătea mama sa: „Le punea pe tortilla, alături de boabe de fasole şi brânză”, povesteşte el.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Istoria cărţilor de bucate: Lebăda şi păunul, printre ingredientele preferate ale aristocraţilor şi regilor
 
Un bărbat şi-a trimis drona să-i aducă mâncare de la KFC. Imaginile au devenit viral pe Facebook
 
Care sunt cele şase lucruri care te influenţează atunci când comanzi de la un restaurant
 
Contrar înţelepciunii populare, sarea nu ajută la atingerea mai rapidă a punctului de fierbere al apei, ba dimpotrivă