Home » D:News » Controverse privind gadgetul momentului. Ce se ascunde în spatele jucăriei “Fidget spinner”?

Controverse privind gadgetul momentului. Ce se ascunde în spatele jucăriei “Fidget spinner”?

Publicat: 18.06.2017
Controverse privind gadgetul momentului. Ce se ascunde în spatele jucăriei “Fidget spinner”?
L-aţi văzut cu siguranţă între degetele multor copii şi adolescenţi, chiar şi adulţi, dar probabil nu aţi ştiut până acum nici cum se cheamă, nici la ce serveşte dispozitivul respectiv. “Fidget spinner” poate fi considerat pe bună dreptate gadgetul verii.
E vorba de un dispozitiv de mici dimensiuni, cât să încapă într-o palmă, bazat pe un sistem de bile minuscule şi care este rotit obsesiv de cei care-l prind între degete.
 
“Fidget spinner” este noua jucărie dorită insistent de mulţi copii şi adolescenţi, deşi există şi adulţi care se dau în vânt după dispozitivul rotativ.
 
La o căutare pe Google la începutul anului, acest gadget nici nu apărea în rezultatul căutărilor. Şi totuşi, în doar câteva luni, a devenit hit-ul anului în aproape toată lumea.
 
Odată cu succesul comercial înregistrat de “Fidget spinner” au apărut şi controversele. În Statele Unite, de exemplu, există şcoli care au interzis acest dispozitiv în clase, potrivit site-ului LiveScience. S-a întâmplat în Massachusetts, New York, Florida, Chicago şi Illinois. Nu de alta, dar elevii tind să devină mai atenţi la învârtitul obsedant al jucăriei între degete, decât la lecţiile propriu-zise.
 
Unii experţi dezaprobă însă interdicţia. O terapeută din Cleveland care lucrează cu copiii e de părere că aceste gadgeturi mici ar trebui privite ca nişte unelte, nu ca nişte jucării şi că ar trebui să facă parte dintr-o strategie mai largă de gestionare a comportamentelor copiilor foarte agitaţi şi cu probleme de concentrare.
 
Să mai spunem că produsul a devenit atât de popular, încât are propriile forumuri pe Internet, create de fanii săi.

Citeşte continuarea pe Rfi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase