Home » D:News » Produsele cosmetice de care trebuie să ne ferim

Produsele cosmetice de care trebuie să ne ferim

Produsele cosmetice de care trebuie să ne ferim
Publicat: 21.06.2017
Produsele cosmetice nu fac minuni peste noapte, aşa cum se sugerează în reclame, iar, de cele mai multe ori, pot reprezenta un pericol pentru tipul nostru de piele. Iată ce spun specialiştii!

1. Produsele cosmetice colorate artificial şi parfumate. “Dacă un produs  conţine coloranţi artificiali şi parfumuri, nu ajută la nimic. Dimpotrivă, prin acest adaos, creşte riscul ca produsul respectiv să provoace reacţii alergice şi iritaţii, în special la persoanele cu pielea sensibilă”, subliniază dermatologul Proca Ancuţa pentru Gândul.

2. Produsele de fotoprotecţie cu filtru UV slab . “Asiguraţi-vă că produsul pe care îl folosiţi are un SPF de minim 30 cu filtru, atât pentru UVA, cât şi pentru UVB . Radiaţiile UV duc la îmbătrânirea pielii şi cresc riscul de a dezvolta cancer de piele’’, mai spune specialistul.

3.Produsele de curăţare cu foarte mult alcool. “În cazul în care simţiţi un miros înţepător de alcool, renunţaţi la acel produs pentru a vă curăţa tenul . Dacă alcoolul se regăseşte printre ingredientele principale, sigur vă irită şi vă sensibilizează pielea. Folosit un timp îndelungat, acesta poate distruge stratul protector lipidic al pielii, iar aceasta va deveni uscată şi lipsită de strălucire”, adaugă Dr. Proca.

4. Săpunurile dure sau antibacteriene. “Când folosim săpunuri dure, atat pentru ten cât, şi pentru faţă, pielea se deshidratează şi apare acea senzaţie neplăcută de uscăciune (te strânge faţa). Acest lucru se datorează faptului că majoritatea săpunurilor modifică Ph-ul pielii şi îndepărtează bariera lipidică protectoare a pielii. Una dintre cele mai importante funcţii ale pielii este aceea de a crea o barieră împotriva bacteriilor, a viruşilor şi a fungilor, care se află pe fiecare suprafaţă pe care o atingem. Din păcate, săpunurile pot compromite imunitatea şi protecţia locală, facilitând intrarea acelor germeni în piele.

Citeşte continuarea în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase