Home » D:News » Scandalul reclamei KFC cu ”piticul nud” filmată în turnul Chindiei continuă. Primarul oraşului Târgovişte ameninţă că va da compania în judecată. Reacţia KFC Germania

Scandalul reclamei KFC cu ”piticul nud” filmată în turnul Chindiei continuă. Primarul oraşului Târgovişte ameninţă că va da compania în judecată. Reacţia KFC Germania

Scandalul reclamei KFC cu ”piticul nud” filmată în turnul Chindiei continuă. Primarul oraşului Târgovişte ameninţă că va da compania în judecată. Reacţia KFC Germania
Publicat: 23.06.2017
Potrivit acestei scrisori, primarul din Târgovişte Cristian Daniel Stan avertizează că va da firma în judecată dacă nu retrage reclama. Acesta susţine că ceea ce a făcut KFC cu clipul filamt în Turnul Chindiei este „în egală măsură, ofensator şi revoltător”, iar comunitatea a reacţionat „dezaprobând masiv iniţiativa”.

Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgovişte, în cadrul Complexului Naţional Muzeal >, lângă Turnul Chindiei. Consider că filmarea şi expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale oraşului, punct de referinţă pentru comunitate, iubit şi respectat de târgovişteni, de români şi nu numai. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator şi revoltător, iar comunitatea noastră a reacţionat în consecinţă, dezaprobând masiv iniţiativa”, scrie primarul.

Edilul Târgoviştei consideră ideea clipului filmat de KFC una „total nefericită” şi le transmite reprezentanţilor societăţii să oprească de la difuzare filmul, relatează Mediafax.

„Nu ştiu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenţii din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Oraşul nostru trăieşte şi respiră cultură şi istorie prin toate aşezămintele şi monumentele sale. A fost Capitala Ţării Româneşti pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentaţi înainte să produceţi un clip atât de controversat. Acest mesaj este unul de indignare faţă de modul neprofesionist în care aţi tratat municipiul Târgovişte. Consider că este imperios necesar să opriţi difuzarea spotului care prejudiciază imaginea oraşului nostru şi să reconsideraţi modul în care vă raportaţi la această comunitate şi la valorile sale pe viitor”, mai scrie Daniel Cristian Stan.

Acesta transmite că îşi revervă dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care considă că filmul companiei l-a produs comunitaţii.

Reacţia KFC

Reprezentanţii KFC Germania au cerut astăzi scuze, printr-un comunicat de presă, municipiului Târgovişte şi României pentru reclamă.

„Nu ne-am imaginat niciodată că vom aduce ofense locuitorilor din Târgovişte şi dorim să le cerem scuze pentru că am făcut-o. Ce s-a întâmplat? Pentru campania noastră publicitară, „Nu-mi vine să cred” am filmat o reclamă TV în oraşul Târgovişte din România, pentru a fi ulterior difuzată doar în Germania.
 
Din păcate, acest spot a ofensat şi a creat nemulţumiri în rândul oficialilor oraşului şi locuitorilor din Târgovişte. Ne pare rău pentru acest lucru şi regretăm situaţia creată. În niciun moment nu ne-am gândit să denigrăm oraşul Târgovişte sau România.
 
Am ales cu bună ştiinţă Târgovişte ca locaţie pentru a filma reclama deoarece oraşul se mândreşte cu unul dintre cele mai frumoase turnuri din Europa. În plus, echipa de producţie a filmat în trecut, de mai multe ori, în diverse locuri din România, pentru că este o ţară apreciată de directorii artistici, atât pentru locaţiile sale fantastice de filmare, cât şi pentru echipele locale de producţie cu experienţă în domeniu.
 
Ideea spotului nostru a fost „nebunia” în linie cu mott-ul campaniei „Nu-mi vine să cred!” Am dorit să prezentăm o situaţie exagerată, absurdă, cum ar fi un bărbat gol sărind într-o găleată mică. Ideea a fost să atragem atenţia asupra preţului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca şi preţul, doar pentru consumatorii germani, dar în niciun fel ofensator pentru oraşul Târgovişte, locuitorii acestuia, sau poporul român. Îi rugăm pe locuitorii Târgoviştei să ne accepte scuzele”, a transmis  KFC Germania.
 
După comunicatul KFC, primarul din Târgovişte Cristian Daniel Stan a spus că aşteaptă ca reclama să fie retrasă.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase