Home » D:News » Ciocolata care se poate inhala, un nou tip de ,,energizant”. ,,Nu este o idee bună să tragi orice pe nas”

Ciocolata care se poate inhala, un nou tip de ,,energizant”. ,,Nu este o idee bună să tragi orice pe nas”

Autor: Oana Bujor 07.17.2017
Ciocolata care se poate inhala, un nou tip de ,,energizant”. ,,Nu este o idee bună să tragi orice pe nas”
Un nou produs pe bază de ciocolată, denumit Coco Loko, este vândut sub forma unei substaneţe legale ce promite creşterea nivelului de energie. Însă, unii medici sunt îngrijoraţi de efectele secundare care ar putea să apară în urma inhalării ciocolatei.

,,Nu este o idee tocmai bună să tragi orice fel de material pe nas, sau care nu este prescris de doctori,” declară dr. David Hiltzik. 

Produsul conţine pudră de cacao şi alte ingrediente precum taurină sau guarana, deseori găsindu-se şi în băuturile energizante. Compania din spatele produsului Legal Lean afirmă că Coco Loko pentru inhalat ,,îţi va oferi o energie euforică puternică şi motivaţie. Produsul este disponibil în Statele Unite ale Americii, 10 doze având un cost de 24,99 de dolari, informează Live Science. 

Efectele secundare asupra sănătăţii ale acestui produs nu sunt cunoscute deoarece nu au existat studii care să analizeze efectele pe termen scurt sau lung ale utilizării prafului. Însă, sugerează medicii, inhalarea oricărui tip de pudră poate provoca iritaţii la nivelul nasului, al gâtului şi al plămânilor. Hiltzik susţine că produsele inhalate se absorb mult mai repede în fluxul sanguin, efectul lor fiind resimţit mult mai rapid.

Însă aceasta nu este prima încercare a unei companii de distribuire a ciocolatei pentru inhalat. În urmă cu 10 ani, ciocolatierul belgian Dominique Persoone a inventat o catapultă de dimensiuni mici care era utilizată pentru inhalarea pudrei de ciocolată. Dr. Jordan Josephson, specialist ORL, a declarat că inhalarea pudrei de ciocolată poate provoca deteriorarea perilor şi a membranei nazale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: