Home » D:News » Sute de cămile abandonate au murit de foame şi sete, după ce au fost alungate în timpul crizei diplomatice din Qatar

Sute de cămile abandonate au murit de foame şi sete, după ce au fost alungate în timpul crizei diplomatice din Qatar

07.13.2017
Sute de cămile au murit de foame şi sete după ce au fost alungate din Arabia Saudită în timpul crizei diplomatice din Qatar, scrie The Telegraph.

Unele animale au pierit atunci când au fost blocate la graniţa dintre cele două ţări, moment în care au rămas fără hrană şi fără apă. Altele au fost lăsate să moară pe marginea drumului după ce proprietarii acestora au primit un termen de o oră pentru a-şi părăsi fermele în care lucrau, scrie Mediafax..

Incidentul s-a petrecut atunci când Arabia Saudită a decis expulzarea fermierilor din Qatar, proprietari a peste 15.000 de cămile şi 10.000 de oi, ca urmare a crizei diplomatice prin care trece regiunea.

Mai mult de 9.000 de cămile au fost expulzate în doar 36 de ore.

Statul Qatar, care are o suprafaţă de numai 4.400 de kilometri, a folosit timp îndelungat spaţiile vaste ale Arabiei Saudite pentru păşunatul animalelor, statul având o suprafaţă de 830 000 km2.

„Am revenit din Arabia Saudită. Am văzut mai mult de 100 de cămile moarte pe drum, precum şi sute de cămile şi oi pierdute”, a declarat un proprietar de cămile din Abu Samra, Hussein Al-Marri.

„Am pierdut 50 de oi şi cinci cămile, iar 10 lipsesc. Nu ştiu nimic despre ele”, a declarat un alt fermier.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: