Home » D:News » Cum să aplici corect crema ce ne protejează împotriva razelor

Cum să aplici corect crema ce ne protejează împotriva razelor

Cum să aplici corect crema ce ne protejează împotriva razelor
Publicat: 16.07.2017
Deşi expunerea excesivă la soare are efecte negative asupra pielii, crema cu protecţie solară este esenţială pentru a ne proteja de efectele nocive ale razelor UV.

 Alegerea si utilizarea produselor cu protectie solara trebuie facuta tinand cont de anumite aspecte, potrivit CSID.

Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, oferă câteva sfaturi in acest sens.

1. Alege produse solare cu filtre fizice, cum sunt dioxidul de titan si oxidul de zinc. Acestea vor reflecta razele ultraviolete, actionand asemenea unei oglinzi. Spre deosebire de filtrele chimice, sunt mai sigure pentru piele pentru ca o feresc de aparitia petelor sau de iritatii.

2. Alege SPF-ul in functie de timpul de expunere. In conditii de laborator 1SPF = 10 min, deci o crema cu factor 30 te va proteja 300 de minute, insa pentru siguranta scade din aceasta valoare 30%. Cifra rezultata te va proteja intocmai, numai pentru expunere intre orele recomandate de medicii dermatologi si aplicata in cantitatea mentionata pe produs.

CITEŞTE RESTUL SFATURILOR PE CSID

 Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole

Un altar vechi de 3.000 de ani a fost descoperit într-o zonă a Drumului Mătăsiiat

Fizicienii au creat o lumină de un miliard de ori mai puternică decât soarele nostru şi care are potenţialul de a revoluţiona ştiinţa

Cum ne afectează lipsa expunerii la soare organismul

Mare descoperire în ceea ce priveşte Soarele: s-a elucidat originea spiculilor, un fenomen care i-a contrariat pe cercetători. ”Răspunde la multe întrebări” – VIDE

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase