Prima pagină D:News

Elon Musk amână misiunea de amartizare programată iniţial pentru anul 2018. Care sunt motivele din spatele deciziei controversate

Oana Bujor 07.22.2017 | ● Vizualizări: 2160
Sursa: Space X     + zoom
Galerie foto (1)

Planurile companiei Space X privind trimiterea unei nave fără echipaj uman la bord au fost amănate.. Elon Musk suţine că misiunea va avea loc în 2020 deoarece compania trebuie să găsească o nouă cale de aterizare pe Planeta Roşie.

Iniţial capsula Dragon a companiei Space X trebuia să utilizeze propulsoare pentru a amartiza pe suprafaţa Panetei Roşii în 2018, informează Mirror

Însă, în prezent proiectul ,,Red Dragon'' a fost amânat deoarece compania doreşte să schimbe modul de aterizare al capsulei. ,,Credeam că propulsoarele sunt cea mai bună soluţie pentru o aterizare perfectă. Dar există o soluţie mult mai bună, pe care noua generaţie de rachete Space X o va deţine,'' a declarat Elon Musk.

Miliardarul ce deţine Space X nu a oferit mai multe detalii cu privire la noua metodă de aterizare, dar a sugerat că siguranţa este principalul motiv pentru această amânare. Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: