Home » D:News » Zeci de mine antipersonal care ar fi putut exploda au fost descoperite în gospodăria unui român

Zeci de mine antipersonal care ar fi putut exploda au fost descoperite în gospodăria unui român

Publicat: 04.08.2017
Zeci de mine antipersonal din Primul Război Mondial în stare bună de conservare au fost descoperite, miercuri, de o echipă pirotehnică din cadrul ISU Vrancea, în curtea unui localnic din satul Ivănceşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un bărbat din satul Ivănceşti a sunat marţi seara la 112 după ce a găsit în curtea sa o piesă de muniţie, în timp ce săpa pentru realizarea unei fose. Pirotehniştii au deplasat la locul indicat şi au descoperit trei mine antipersonal neexplodate care provin din Primul Război Mondial, scrie Mediafax.

Pentru că era întuneric, zona s-a izolat, iar echipa de pirotehnişti a reveni miercuri, când a fost găsite încă 29 de mine antipersonal, despre care specialiştii spun că sunt ruginite dar se află în perfectă stare de funcţionare şi puteau exploda oricând.

Foto: Mediafax

„Zona a fost cercetată cu detectorul de metale în cursul zilei de miercuri, 2 august, şi s-au efectuat în continuare săpături de pirotehnişti, în total identificându-se 32 mine antipersonal. Deşi provin din timpul primei conflagraţii mondiale, acestea se aflau în stare bună de conservare, fiind îngropate la circa 1 – 1,5 metri adâncime în pământ”, precizează reprezentanţii ISU Vrancea.

Alte trei elemente de muniţie rămase neexplodate au fost descoperite zilele trecute de pirotehniştii din Vrancea. Este vorba despre un proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri şi două proiectile perforante de calibru 76 de milimetri, care au fost ridicate la începutul acestei săptămâni din localităţile Moviliţa, Mărăşeşti şi Năneşti.

Elementele de muniţie neexplodată au fost transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase