Home » D:News » Care sunt cei mai stresaţi angajaţi. Ei consumă cea mai mare cantitate de cafea

Care sunt cei mai stresaţi angajaţi. Ei consumă cea mai mare cantitate de cafea

Care sunt cei mai stresaţi angajaţi. Ei consumă cea mai mare cantitate de cafea
Publicat: 07.08.2017
Jurnaliştii sunt cei mai mari băutori de cafea, consumând mai multe ceşti cu această băutură pe zi decât oricare altă persoană care lucrează în alt domeniu, cauza principală fiind stresul de la locul de muncă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 10.000 de persoane.

Astfel, 70% dintre participanţii la studiu au spus că, în cazul în care nu beau cafea zilnic, capacitatea de a lucra le poate fi afectată. Mai mult decât atât, 85% dintre respondenţi au spus că beau cel puţin trei ceşti cu cafea pe zi, informează theguardian.com.

„Se pare că a consuma cafea este o necesitate la locul de muncă într-o mare varietate de profesii”, au declarat cercetătorii care au realizat studiul, publicat de Pressat.

„Cei mai mari consumatori, care beau peste patru ceşti cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante: jurnaliştii consumă cel mai mult, urmaţi îndeaproape de poliţişti şi profesori”, mai spun cercetătorii.

Un studiu realizat anul trecut, în decembrie, recomanda ca doza zilnică de cafea să nu depăşească 200 de miligrane de cofeină, echivalentul a două căni sau patru ceşti cu cafea. Consumul unei cantităţi mari de cafea, doar pentru a scăpa de stresul provocat de o zi de muncă, poate avea consecinţe asupra sănătăţii, putând provoca accidente vasculare cerebrale şi probleme cardiace.

Citeşte continuarea pe Business Magazin.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase