Home » D:News » Noua practică sexuală care pune medicii în alertă şi distruge vieţile adepţilor

Noua practică sexuală care pune medicii în alertă şi distruge vieţile adepţilor

Publicat: 06.08.2018
''Chemsex'' este un trend sexual deosebit de periculos, care poate avea consecinţe fatale care ia tot mai multă amploare în Europa şi pune medicii în alertă în ceea ce priveşte creşterea cazurilor de răspândire a virusului HIV-SIDA.

Chemsex este un termen folosit pentru o practică ce presupune întreţinerea reporturilor sexuale sub influenţa unor droguri puternice, în scopul de a spori performanţa sexuală, de a scăpa de inhibiţii şi a induce o stare de relaxare, scrie Gândul.

Chemsex-ul a apărut, pentru prima dată, în Marea Britanie, la sfârşitul anilor 2000, iar această practică este aplicată în special în rândul comunităţii homosexuale.

Persoanele care practică chemsex îşi administrează de obicei un cocktail de trei droguri diferite: mefedronă, GHB/GBL şi metamfetamină (cristale). Mefedrona este clasificat ca un drog de clasa B care produce un efect euforic şi îi face pe utilizatori să fie mai afectuoşi. GHB sau GBL, ambele droguri de clasa C, pot crea un efect calmant, care poate ameliora durerea sexului anal. În cele din urmă, cristalele de metamfetamină, droguri de clasă A care dau o dependenţă puternică sunt luate pentru a face utilizatorii să se simtă mai energici. Alte droguri sintetice foarte puternice utilizate sunt 3MMC sau 4MEC.  

Pe lângă apariţai dependenţei de droguri, această practică atrage după sine şi o altă problemă majoră: creşterea riscului de răspândire a bolilor cu transmitere sexuală, precum virusul HIV şi hepatita C.  

Cel mai recent raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că, în 2016, un milion de persoane au murit din cauza infecţiei cu virusul HIV, în doar un an fiind înregistrate 1,8 noi cazuri de infectare cu acest virus. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase