Home » D:News » Ce economii poţi face atunci când închiriezi o maşină

Ce economii poţi face atunci când închiriezi o maşină

Ce economii poţi face atunci când închiriezi o maşină
Publicat: 12.08.2017
Un studiu realizat de Magrenta, ce oferă servicii de închiriere de maşini, scoate la iveală cele mai prietenoase locaţii de rent-a-car pentru românii care vor să petreacă o vacanţă în excursie prin Europa. În 7 dintre cele 36 de capitale analizate, turiştii pot închiria o maşină mai ieftin decât din Bucureşti, direct de la aeroport.

În cele mai ieftine 10 capitale, preţul de bază pentru închirierea unei maşini este sub 100 euro. În destinaţii de top precum Spania (Madrid), Germania (Berlin) şi Cehia (Praga), serviciile de rent-a-car sunt chiar mai ieftine decât în Bucureşti, scrie Business Magazin.

Bratislava (Slovacia) este pe primul loc în topul celor mai ieftine capitale, în timp ce Bucureştiul se plasează pe locul 8.
La celălalt pol, cea mai scumpă locaţie de închiriere de pe bătrânul continent este Berna (Elveţia), unde o închiriere de 6 zile pleacă de la 342 euro – cu aproape 27% mai mult decât în capitala Norvegiei, clasată pe locul 2. În Oslo, vei plăti cel puţin 270 euro pentru aceeaşi perioadă de timp.

Dacă vrei să faci o excursie cu maşina într-o ţară UE fără prea multe cheltuieli, evită să mergi în Grecia (Atena), Irlanda (Dublin) şi Finlanda (Helsinki). La capitolul închirieri auto, acestea sunt cele mai scumpe capitale din Comunitatea Europeană.
Pe lângă preţul de bază, şoferii vor plăti o garanţie rambursabilă, cu valoare cuprinsă între 250-700 euro. Costurile de asigurare şi cele ale serviciilor opţionale (navigator GPS, scaun pentru copii, şofer suplimentar) variază de la o firmă la alta şi nu sunt incluse în pachetul de bază.

Citeşte continuarea pe Business Magazin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase