Home » D:News » Avertismentul medicilor: informarea de pe internet poate agrava situaţia unei boli

Avertismentul medicilor: informarea de pe internet poate agrava situaţia unei boli

Publicat: 11.08.2017
Avertismentul medicilor: informarea de pe internet poate agrava situaţia unei boli
Colegiul Medicilor din România (CMR) atenţionează că, în fiecare zi, se confruntă cu pacienţi care preferă să se informeze prima dată de pe internet, apoi să meargă la medic, când afecţiunea este deja într-o fază avansată.

„Eu nu am mai operat în ultimii cinci, şase ani, nu am mai operat niciun cancer într-o fază incipientă. Toate au fost în faze de complicaţii, cu stenoză, cu perforaţii pentru că oamenii au ajuns târziu la doctor şi printre motive se află şi acesta legat de informarea din diferite surse de pe internet”, a explicat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean.

Colegiul Medicilor din România a lansat, joi, campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la înmulţirea cazurilor în care pacienţii caută sfaturi medicale pe reţelele de socializare sau pe forumuri, motiv pentru care ajung foarte târziu să consulte un doctor.

„Chiar dacă nu avem astăzi o cercetare statistică (profesionistă sau nu) asupra acestui subiect, ştim cu toţii din practica de zi cu zi că avem tot mai mulţi şi tot mai adesea pacienţi care doresc să îşi ia infomaţii, diagnostice şi terapeutice din medii neconvenţionale, în speţă internetul şi reţelele de socializare, dar nu exclusiv. Recunoaştem dezvoltarea societăţii în spiritul autonomiei persoanei, recunoaştem şi apreciem dorinţa multora, oameni instruiţi cu acces la mijloacele moderne, de a-şi lua în mâna proprie sănătatea. Recunoaştem că internetul şi instrumentele sale constituie un progres în ştiinţele comunicării şi informaţionale. Această evoluţie nu poate şi nu trebuie oprită”, a adăugat Gheorghe Borcean.

Citeşte continuarea în Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase