Home » D:News » Primarul unui municipiu din România doreşte să interzică sălile de jocuri de noroc şi casele de amanet în centrul oraşului

Primarul unui municipiu din România doreşte să interzică sălile de jocuri de noroc şi casele de amanet în centrul oraşului

Publicat: 16.08.2017
Primarul unui municipiu din România doreşte să interzică sălile de jocuri de noroc şi casele de amanet în centrul oraşului
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat public, joi, un pachet de măsuri menite să stimuleze dezvoltarea centrului istoric al municipiului şi să atragă turişti în această zonă, printre care interzicerea caselor de amanet şi a sălilor de jocuri de noroc, relatează News.ro şi preluat de digi24.ro.

Edilul a explicat că măsurile vizează interzicerea în centrul municipiului Oradea a activităţilor de service auto şi spălătorii auto începând din ianuarie 2018 şi din 2019, interzicerea funcţionării caselor de amanet, a magazinelor cu produse second-hand şi a sălilor de jocuri de noroc, scrie Business Magazin.

„Avem nevoie de un centru mai atractiv în municipiul Oradea. Trebuie să existe o combinaţie de spaţii care atrag vizitatorii şi orădenii, lucru care se întâmplă mai greu cu case de amanet sau magazine cu haine second-hand”, a spus primarul.

Măsurile sunt completate cu stimularea dezvoltării în zona centrală a unor terase, baruri şi alte localuri de alimentaţie publică având ca scop atragerea turiştilor.

Municipalitatea doreşte, de asemenea, să crească impozitele cu 50% pentru clădirile din zona istorică în care nu se desfăşoară activităţi economice, deşi au potenţial în acest sens, dar şi pentru cazul terenurilor construibile ţinute fără construcţii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase