Prima pagină D:News

În această ţară nu se vor mai naşte copii cu Sindromul Down

Ivona Stog 08.19.2017 | ● Vizualizări: 3976
Ţara în care Sindromul Down aproape a dispărut     disparitie, islanda, independenta, copil, refuz, mame, test, teste, avort, decizie + zoom
Galerie foto (1)

Islanda este aproape de a deveni prima ţară în care nu se va mai naşte niciun copil cu Sindromul Down, scrie Independent.

Testele prenatale au fost introduse în anul 2000, şi vasta majoritate a mamelor care au fost descoperite pozitiv au decis să facă avort, scrie Mediafax citând Independent.

Chiar dacă testele sunt opţionale, toate viitoarele mame sunt informate despre existenţa acestora şi mai mult de 85% aleg să îl facă.

Numit Combination Test, acesta foloseşte ultrasunete şi teste de sânge, precum şi vârsta mamei, pentru a determina dacă fetusul prezintă o modificare cromozomială. Legea din Islanda permite întreruperea unei sarcini de peste 16 săptămâni, dacă fetusul prezintă o anormalitate, iar Sindromul Down este inclus în această categorie.



În medie, doar unul sau doi copii cu Sindromul Down sunt născuţi, anual, în Islanda, câteodată ca rezultat al unui test eronat.

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI