Home » D:News » Care sunt simptomele care nu trebuie nicidecum ignorate şi care pot indica o boală gravă

Care sunt simptomele care nu trebuie nicidecum ignorate şi care pot indica o boală gravă

Care sunt simptomele care nu trebuie nicidecum ignorate şi care pot indica o boală gravă
Publicat: 11.09.2017
Chiar dacă s-ar putea ca în spatele lor să nu se ascundă nimic grav, anumite simptome trebuie, totuşi, verificate. Dacă te confrunţi cu o durere inexplicabilă sau îţi amorţeşte o parte a corpului, mergi la medic.

Slăbiciunea în braţe şi picioare

Dacă simţi o amorţeală în braţ, picior sau faţă, trebuie să îţi faci griji, pentru că acesta poate fi un semn de accident vascular cerebral, mai ales dacă este pe o parte a corpului. De asemenea, dacă nu îţi poţi menţine echilibrul, te simţi ameţit şi ai probleme cu mersul pe jos, s-ar putea să fi suferit un accident vascular cerebral. Cere ajutor dacă brusc nu poţi vedea bine, ai o durere de cap, ai probleme de vorbire sau de înţelegere.
„Contează să fie descoperit la timp, aşa că nu aştepta, sună la salvare’’, spune medicul Jacob Teitelbaum. Puteţi reduce riscul de invaliditate, care apare în urma unui accident vascular cerebral, dacă obţineţi un medicament în primele 4 ore de la primul simptom.

Durerea toracică

Când vine vorba de durerea în piept , e mai bine să fii în siguranţă decât să îţi pară rău. Durerea toracică, ce este însoţită de transpiraţie, presiune, respiraţie scurtă şi greaţă, trebuie să fie evaluată imediat de către un medic. Durerea toracică şi presiunea resimţită pot fi semnele unei boli de inimă sau pot anunţa un atac de cord , mai ales dacă o percepi în timp ce faci efort.

Durerea toracică poate trăda însă şi o altă problemă, care nu are legătură cu inima. De exemplu, poţi avea un cheag de sânge care se mişcă în plămâni. Dacă simţi că te strânge pieptul sau îţi simţi pieptul greu mai mult de câteva minute, sau apăsarea dispare, dar apoi revine, nu ezita, mergi la medic pentru consult. Nu încerca să rezişti eroic considerând că nici o boală nu te poate afecta.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase