Home » D:News » FOTO. În Timişoara vor fi construite o pasarelă pietonală şi un pod peste râul Bega cu un aspect futurist

FOTO. În Timişoara vor fi construite o pasarelă pietonală şi un pod peste râul Bega cu un aspect futurist

Publicat: 19.09.2017
Una dintre cele mai spectaculoase pasarele pietonale din România, peste Bega, incluzând şi un amfiteatru ce coboară pe malul canalului, precum şi un nou pod auto cu patru benzi, se va realiza la Timişoara, investiţia ridicându-se la câteva milioane de euro, bani alocaţi din bugetul local.

Ovidiu Şandor, dezvoltatorul celui mai modern ansamblu rezidenţial din Timişoara, care se construieşte în zona Take Ionescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectarea noului pod care va fi realizat în oraş şi a pasarelei pietonale peste râul Bega a fost finalizată. Proiectarea, care a costat aproximativ 150.000 de euro, a fost realizată din bugetul companiei, urmând să fie donată Primăriei Timişoara, care va aloca fonduri necesare realizării celor două obiective.

Foto: Mediafax

“Tot acest proiect, pasarelă pietonală şi pod auto, este finanţat ca proiectare de către noi şi urmează să fie donat Primăriei Timişoara în vederea realizării. Excepţie este porţiunea bulevardului care traversează terenul nostru, noi vom face realizarea fizică a acestei bucăţi de bulevard şi vom dona primăriei terenul cu bulevardul deja realizat. Din punctul de vedere al traficului pietonal şi de biciclete, soluţia propusă se referă la realizarea conectivităţii dintre două zone istorice importante: Piaţa Unirii şi Piaţa Traian. Soluţia generată de noi va asigura o legătură coerentă a inelului II de circulaţie de pe strada Baader, peste pod până la sensul giratoriu de pe strada Pestalozzi unde se leagă de inelul existent. Venim cu o propunere pentru o utilitate publică care stă în picioare oriunde în Europa, atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic, în deplină armonie cu dezvoltarea urbană din zonă, dată de proiectul imobiliar multifuncţional ISHO”, a explicat Ovidiu Şandor, dezvoltatorul ISHO.

Pentru continuarea articolului şi galerie foto accesaţi Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase