Home » D:News » Comandarea vinului la restaurant poate fi problematică: ce trebuie să faci pentru a nu greşi

Comandarea vinului la restaurant poate fi problematică: ce trebuie să faci pentru a nu greşi

Comandarea vinului la restaurant poate fi problematică: ce trebuie să faci pentru a nu greşi
Publicat: 23.09.2017
Pentru a nu fi pus într-o situaţia stânjenitoare cel mai bine este să întrebi ospătarul sau sommelierul, acolo unde acesta există. Dacă ştii ce fel de vin preferi şi care este bugetul pe care îl ai, ţi se va indica cea mai bună variantă pentru tine.

Există şi alte variante prin care poţi alegele vinul potrivit pentru meniul ales, fără să întrebi şi fără să greşeşti.

Una dintre soluţii este să citeşti lista de vinuri înainte de a ajunge la restaurant. Majoritatea localurilor au meniurile pe site şi poţi să te informezi înainte despre fiecare produs în parte. În restaurantele premium, vinurile ar trebui afişate în ordinea crescătoare a tăriei alcoolice. Unele localuri au trecut la nivelul următor şi au înlocuit meniurile clasice cu tablete care le sugerează clienţilor şi vinurile potrivite fiecărui preparat.

Puteţi căuta lista cu recomandarea sommelierului, în cazul în care aceasta există. Multe restaurante au, în afara listei obişnuite de vinuri, şi o listă scurtă pe care sunt incluse propunerile localului.

Dacă sunteţi mai mulţi la masă şi nu vă hotărâţi ce vin să alegeţi puteţi să comandaţi fiecare câte un pahar. În felul acesta încercaţi mai multe variante, dar trebuie să întrebaţi înainte când a fost deschisă sticla din care urmează să vi se toarne vinul. Există cazuri în care anumite vinuri se vând la pahar pentru a scăpa de produse care nu sunt tocmai de cea mai bună calitate.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase