Home » D:News » Ce fac cuplurile care au o viaţă sexuală împlinită?

Ce fac cuplurile care au o viaţă sexuală împlinită?

Publicat: 29.09.2017
Cuplurile pot construi o relaţie extraordinară atât în dormitor, cât şi în afara lui, prin lucruri simple precum iubirea, grija, siguranţa emoţională sau chiar prin simplele discuţii deschise despre cum le place sau nu să facă dragoste, explică sexologul Gabriela Marin.

În opinia specialistului în relaţii de cuplu, oamenii au tendinţa de a găsi cele mai complicate răspunsuri la o întrebare simplă precum “Ce trebuie să fac pentru a-mi mulţumi partenerul?”, iar de cele mai multe ori aleg calea mai întortocheată.

“În realitate, răspunsul este mult mai simplu decât ne-am putea închipui, iar dedicarea reprezintă cel mai scurt drum către fericirea în cuplu. Am observat că mulţi parteneri încearcă să-şi impresioneze partenerul apelând la tot felul de lucruri exterioare, când de fapt tot ce îşi doreşte celălalt este atenţie şi un timp de calitate petrecut împreună”, explică sexologul Gabriela Marin (foto).

10 lucruri pe care le fac cuplurile care au o viaţă amoroasă bună

În urma experienţei de peste 15 ani, cu mii de persoane care au ajuns în cabinet, specialistul în relaţii de cuplu Gabriela Marin este de părere că există cel puţin 10 lucruri comune pe care le fac cuplurile care au o viaţă sexuală bună:

– Se iubesc şi îşi spun des acest lucru.

– Fac din viaţa erotică o prioritate şi nu tratează acest aspect al vieţii lor ca fiind ultimul dintr-o listă foarte lungă de probleme

– Ştiu ce anume declanşează latura erotică la celălalt.

– Îşi rezolvă conflictele fără să rămână supăraţi, iertându-l cu uşurinţă pe celălalt.

– Se sărută pasional fără un motiv anume si sunt apropiaţi fizic, chiar şi în public.

– Îşi fac cadouri-surpriză romantice şi se îmbrăţişează des.

– Sunt buni prieteni şi se distrează împreună.

– Vorbesc deschis despre viaţa lor sexuală, despre ce le place, cum le place şi ce şi-ar dori.

– Îşi stabilesc întâlniri romantice săptămânale şi pleacă împreună în vacanţe romantice.

Fac orice transformare în mod conştient (Această transformare presupune îndreptarea frecventă a atenţiei către celălalt, prin iubire şi afecţiune, pentru o mai bună conectare fizică şi emoţională)

6 lucruri pe care le fac cuplurile cu o viaţă sexuală dezastruoasă

“De cealaltă parte, ca o consecinţă logică, cuplurile care muncesc mai puţin la relaţia lor, petrec mai puţin timp de calitate împreună. cuplurile foarte stresate, care îşi fac griji din orice şi oricând, sunt mai predispuse să eşueze în viaţa de cuplu, iar toate acestea au repercusiuni în primul rând asupra vieţii sexuale. Şi dacă viaţa sexuală nu va fi împlinită, este posibil ca multe alte elemente din care este compusă viaţa lor să se prăbuşească unele după altele, precum efectul unui domino”, explică psihologul Gabriela Marin.

În opinia specialistului, sunt cel puţin 6 lucruri comune pe care fac fac cuplurile care au o viaţă sexuală dezechilibrată şi sunt nefericiţi în viaţa de cuplu:

– Petrec foarte puţin timp împreună într-o săptămână normală.

– Par să facă din orice o prioritate, mai puţin din relaţia lor.

– Se axează foarte mult pe carieră, afaceri (el) sau pe copii (ea).

– Se deconectează unul de celălalt şi duc vieţi paralele.

– Cel mai mult vorbesc împreună despre listele cu lucruri pe care le au de rezolvat.

– Nu au voinţa şi dorinţa de a se concentra asupra partenerului/partenerei.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase