Prima pagină D:News

Motivele demonstrate ştiinţific pentru care este bine să consumi ciocolată

Redactia Descopera.ro | 10.19.2018 | ● Vizualizări: 4340
Credit: Pixabay     + zoom
Galerie foto (1)

Ciocolata de calitate nu este doar un răsfăţ, ci şi un aliment cu beneficii pentru sănătate. Dovadă sunt zecile de studii care au argumentat necesitatea consumului din motive extrem de serioase.

Mai jos găsiţi motivele ştiinţifice pentru care trebuie să consumăm ciocolată fără a ne simţi vinovaţi în legătură cu partea mare de calorii pe care o deţine acest dulce. Bineînţeles, trebuie să avem şi o limită în consumarea ciocolatei.

Scade tensiunea arterială

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Cologne (Germania) flavonoizii din ciocolată ajută la scăderea tensiunii arteriale pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao ajută la producerea de monoxid de azot care stimulează vasele de sânge să se dilateze. Totodată, consumatorii de ciocolată au un risc cu 12% mai scăzut decât cei care nu mănâncă acest dulce să facă boli de inimă şi cu 23% mai mic să facă infarct.

Întăreşte oasele

Iubitorii ciocolatei albe au toate motivele să se bucure: 50 de grame conţin 15% din doza zilnică recomandată de calciu pentru un adult, potrivit Gustarte. Evident, înainte de a mânca o ciocolată întreagă ca să vă asiguraţi că sunteţi cu calciul la cote maxime, citiţi şi eticheta produsului. Nu trebuie să conţină grăsimi vegetale hidrogenate, aditivi alimentari şi cantităţi foarte mari de zahăr. Untul de cacao ar trebui să fie ingredientul principal.

Ajută creierul

Cercetători de la Universitatea John Hopkins au descoperit că ciocolata neagră protejează celulele creierului, mai ales dacă suferi un atac cerebral.

Indiferent dacă mănânci ciocolată de poftă sau pentru că te ajută să fii sănătos, ai grijă să alegi una de calitate, cu un conţinut ridicat de cacao şi cât mai puţine ingrediente pe lângă. 

Este plină de antioxidanţi

Ciocolata neagră conţine cantităţi impresionante de flavonoizi care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi. Aceştia din urmă sunt răspunzători pentru o mulţime de afecţiuni, multe dintre ele chiar mortale.

Poate preveni cancerul

Boabele de cacao au în compoziţie o substanţă, pentamer, care s-a dovedit că inhibă celulele canceroase să se răspândească prin organism. Oameni de ştiinţă de la Centrul de Studiu al Cancerului de la Universitatea din Georgetown au folosit  parameri pentru celulele canceroase  şi au observat că acestea nu s-au mai divizat.

 

Calmează simptomele sindromului premenstrual

Este un motiv pentru care femeilor le este poftă de ciocolată într-un moment anume din lună. Ciocolată ajută la eliminarea de endorfine care reduc anxietatea. De asemenea, este bogată în magneziu care îmbunătăţeşte starea de spirit şi reduce retenţia de apă.

Alungă tusea

Data viitoare când simţi că te doare gâtul, încearcă să mănânci un pătrăţel de ciocolată. Teobromina, o substanţă din compoziţia ciocolatei, reduce activitatea nervului vag cel care se pare că este răspunzător pentru crizele de tuse.