Home » D:News » Sankt Petersburg va avea din noiembrie cel mai mare planetariu din lume

Sankt Petersburg va avea din noiembrie cel mai mare planetariu din lume

Publicat: 15.10.2017
Sankt Petersburg va avea din noiembrie cel mai mare planetariu din lume
Cel mai mare planetariu din lume se va deschide la Sankt Petersburg, într-o clădire care este monument istoric, situată pe Obvodnîi Kanal. Deschiderea oficială este programată pentru data de 4 noiembrie. Pe site-ul oficial al planetariului s-a dat startul vânzărilor de bilete.

Potrivit publicaţiei «Ъ-SPb», planetariul va avea o capacitate de a primi cel puţin jumătate de milion de persoane anual. Amintim că Planetariul din cadrul Muzeului de Ştiinţă din oraşul Nagoya din Japonia a intrat în Cartea Recordurilor, primind titlul de cel mai mare planetariu din lume, scrie Rador.

Planetariul din Nagoya are un diametru de 35 de metri, fiind cu cinci metri mai mare faţă de cel din Ehime, Japonia, care deţinea recordul mondial.

Planetariul din Moscova, considerat şi el printre cele mai mari din Rusia şi din lume, este o destinaţie extrem de populară şi un punct de reper important în capitala Rusiei, fiind echipat cu cele mai noi tehnologii din domeniul astronomiei, devinind astfel şi un puternic centru de cercetare. Acesta a fost deschis pe 5 noiembrie 1929.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase