Home » D:News » Semnele clare prin care poţi să recunoşti un restaurant pe care ar fi fost mai bine să-l eviţi

Semnele clare prin care poţi să recunoşti un restaurant pe care ar fi fost mai bine să-l eviţi

Semnele clare prin care poţi să recunoşti un restaurant pe care ar fi fost mai bine să-l eviţi
Publicat: 24.10.2017
Sunt unele restaurante despre care îţi dai seama imediat că nu sunt ceea ce trebuie pentru o masă plăcută fără să le treci pragul. Altele însă te ademenesc cu decoruri luxoase, dar când te aşezi pe scaun îţi dai seama că nu ai făcut cea mai bună alegere. Ca să nu ajungi să îţi strici seara şi să dai şi bani, iată câteva semne care îţi arată că mai bine cauţi altă variantă pentru a mânca.

Nu te întâmpină nimeni la uşă

Indiferent că este vorba despre un ospătar, fie că este o persoană special angajată pentru acest scop, cineva trebuie să te salute de cum intri în restaurant. În caz contrar, localul în mod cert are probleme serioase de management. Mai bine ieşi şi cauţi alt loc în care să mănânci.

Eşti ignorat

În mod normal, ospătarul trebuie să salute  clienţii după maximum 60 de secunde după ce aceştia s-au aşezat pe scaun. Cel puţin, aşa spune o regulă din industria ospitalităţii. Nu trebuie neapărat să vă aducă ceva la masă, trebuie doar să vină şi să vă ureze o seară plăcută şi să vă anunţe că în câteva minute va veni să vă aducă meniurile sau să vă ia comanda. Dacă nu există niciun ospătar disponibil pentru acest lucru, atunci responsabilitatea ar trebui să fie preluată de un coleg de-ai lui. În cazul în care te aşezi pe scaun şi nimeni nu vine la tine, atunci e cazul să te ridici şi să cauţi alt local.

Locul este gol

Dacă într-o zi aglomerată, Ziua Îndrăgostiţilor sau altă zi în care oamenii ies în oraş în număr mare, găseşti o masă liberă la un restaurant, nu te bucura prea tare. Gândeşte-te că poate nimeni altcineva nu a vrut să mănânce acolo dintr-un motiv nu tocmai plăcut. Dacă localul este nou, exista şansa să nu fie neapărat ceva în neregulă, ci pur şi simplu clienţii să nu ştie despre el. În cazul în care are ceva vechime, e clar că ar trebui evitat.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase