Home » D:News » Când trebuie extrasă măseaua de minte şi cum putem scăpa de durere. Ce complicaţii pot apărea

Când trebuie extrasă măseaua de minte şi cum putem scăpa de durere. Ce complicaţii pot apărea

Când trebuie extrasă măseaua de minte şi cum putem scăpa de durere. Ce complicaţii pot apărea
Publicat: 23.10.2017
În general, molarii de minte erup între 17 – 25 ani, deşi uneori apar mult mai târziu. Atunci când stau o perioadă îndelungată sub gingie pot ieşi la suprafaţă deja afectaţi.

În urma unui consult la medicul dentist şi a unei radiografii putem constata că la vârsta de 8-10 ani există măsele de minte.

La 12 ani, coroana este formată, iar la 17-18 ani rădăcinile sunt dezvoltate, fapt ce corespunde vârstei medii a erupţiei. La 25 de ani apar cam 90% dintre măselele de minte.

Există persoane care au trei, două sau o singură măsea de minte. Ca urmare a dezvoltării omului, a modificării masticaţiei şi a alimentaţiei moderne, maxilarele s-au micşorat şi nu mai permit apariţia tuturor celor patru molari de minte, ei rămân incluşi şi vor fi descoperiţi radiologic.

Măselele de minte au nevoie de loc pe arcada matură pentru a ieşi.  De aceea, apar la maturitate, când arcadele dentare şi-au terminat dezvoltarea.

Medicul stomatolog Florina Dospinescu explică pentru CSID cum ne poate afecta sănătatea o măsea de minte netratată şi de ce apare la maturitate.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase