Home » D:News » Consumul de ceai poate ajuta la prevenirea apariţiei cancerului

Consumul de ceai poate ajuta la prevenirea apariţiei cancerului

Publicat: 23.10.2017
Consumul de ceai poate ajuta la prevenirea apariţiei cancerului
Modificările stilului de viaţă pot ajuta la prevenirea a patru din zece tipuri de cancer. Rezultatele mai multor studii au demonstrat că o băutură destul de simplă cum este ceaiul poate fi utilă în lupta împotriva tumorilor maligne.

Patru cercetări, dintre care una publicată în „European Journal of Clinical Nutrition”, iar celelalte trei în revista „Oncotarget”, au arătat că un consum regulat de ceai poate ajuta la protejarea împotriva a patru tipuri de cancer – de esofag, tract biliar, colon şi ovarian, scrie Rador.. Experţii amintesc că ceaiul este bogat într-un număr de compuşi cu proprietăţi anticanceroase puternice.

Autorii primului studiu au constatat că riscul de boli ale esofagului, care pot duce la cancer, poate scădea cu 30%, în cazul unui consum de cel puţin o ceaşcă de ceai pe zi. Rezultatele celui de al doilea studiu au demonstrat că riscul de a dezvolta cancer de tract biliar este cu 34% mai mic pentru persoanele care beau regulat ceai, decât pentru cei care nu consumă această băutură. 

Citeşte continuarea pe Rador.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase