Home » D:News » NEOM: Meegaoraşul din Arabia Saudită care va fi de 33 de ori mai mare decât New Yorkul

NEOM: Meegaoraşul din Arabia Saudită care va fi de 33 de ori mai mare decât New Yorkul

Publicat: 01.11.2017
NEOM: Meegaoraşul din Arabia Saudită care va fi de 33 de ori mai mare decât New Yorkul
Prinţul Mohammed bin Salman şi-a anunţat intenţia de a construi un oraş în întregime nou, denumit "NEOM", pe coasta de nord a ţării. Este cel mai recent dintr-o serie de proiecte menite să revitalizeze regatul într-o perioadă de resurse în scădere, relatează Bloomberg.
Potrivit prinţului, oraşul va funcţiona independent de „cadrul guvernamental existent“.
 
Proiectul va fi susţinut de fonduri de peste 500 miliarde de dolari din partea guvernului saudit, fondul suveran al ţării şi investitori locali şi internaţionali.
 
Oraşul se va axa pe diversificarea focusului economic, nu pe petrol. Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol al lumii, însă prăbuşirea preţului petrolului a făcut tot mai dificil ca acest stat să-şi plătească muncitorii din domeniul petrolier. 
 
Focusul NEOM va fi pe industria energetică, pe biotehnologie, apă, mâncare şi divertisment. 
 
NEOM va funcţiona pe energie regenerabilă 100%. Acest proiect ar putea transforma NEOM în unul dintre cele mai mari oraşe din lume care funcţionează fără combustibil fosili. În SUA, cel mai mare oraş de acest gen este  Burlington, Vermont, care functioneazţă 100% pe energie regenerabilă. De asemenea, oraşe din Islanda şi Norvegia susţin că sunt foarte aproare de a funcţiona şi ele la fel.
 
CITEŞTE CONTINUAREA PE MEDIAFAX.RO
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase