Prima pagină D:News

FOTO. Cum arată monumentul pentru victimele represiunii politice, recent dezvăluit la Moscova în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin

Mircea Olteanu 11.01.2017 | ● Vizualizări: 350
Credit: Maurice Schleepen/Twitter     + zoom
Galerie foto (2)

Un monument dedicat victimelor represiunii politice, intitulat "Zidul Regretelor" a fost dezvăluit luni la Moscova, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi preşedintele rus Vladimir Putin, un susţinător al iniţiativei, informează site-ul agenţiei de presă Tass.

Activiştii pentru drepturile omului au notat rolul important jucat de preşedintele Putin în ceea ce priveşte construirea monumentului, potrivit Mediafax.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat în repetate rânduri atitudinea sa în ceea ce priveşte represiunea de-a lungul istoriei Rusiei, fiind de părere că ruşii pot învăţa multe de pe urma acestor evenimente.

Credit: The Moscow Times/Twitter

"A fost una din cele mai amare şi întunecate pagini din istoria noastră (...) Este necesară imparţialitate şi responsabilitate pentru că ne învaţă o lecţie importantă, o lecţie foarte importantă pentru prezent şi toate generaţiile viitoare", a declarat preşedintele Rusiei.