Home » D:News » Unde dă părintele creşte, dar nu ce-şi doreşte acesta. După analizarea a peste 12.000 de copii s-a constatat că violenţele asupra lor au consecinţe grave

Unde dă părintele creşte, dar nu ce-şi doreşte acesta. După analizarea a peste 12.000 de copii s-a constatat că violenţele asupra lor au consecinţe grave

Unde dă părintele creşte, dar nu ce-şi doreşte acesta. După analizarea a peste 12.000 de copii s-a constatat că violenţele asupra lor au consecinţe grave
Publicat: 19.11.2017
Copiii care au fost bătuţi de părinţi la vârsta de 5 ani prezintă mai multe probleme de comportament la vârstele de 6 şi 8 ani decât copiii care nu au fost niciodată bătuţi, conform unui nou studiu de amploare realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Texas din Austin.

Studiul statistic indică faptul că accentuarea problemelor de comportament nu pot fi atribuite caracteristicilor copilului, părinţilor sau mediului de acasă, ci se pare că este rezultatul specific al bătăii, scrie Science Daily.

„Descoperirile noastre sugerează că bătaia nu este o tehnică eficientă şi duce chiar la mai multe probleme de comportament ale copilului”, a precizat Elizabeth T. Gershoff, autoarea principală a acestui studiu.

Părinţii îşi bat copiii din varii motive, precum din motive ce ţin de educaţie şi cultură sau cât de dificil este un anumit copil. Aceste motive, pe care le numim factori de selecţie, pot prezice problemele de comportament ale copiilor, făcând dificil de determinat dacă bătaia este într-adevăr cauza problemelor de comportament”, a explicat Gershoff.

Cercetătorii au examinat datele culese de la 12.112 copii, separându-i în cele două categorii. Pentru a observa problemele copiilor în timp, cercetătorii au examinat  relatările profesorilor atunci când copiii aveau 5, 6 şi 8 ani. Profesorii au relatat frecvenţa cu care copiii se contraziceau, se băteau, se enervau, acţionau impulsiv şi deranjau ora.

Rezultatele au fost clare: copiii care au fost bătuţi la vârsta de 5 ani au avut o creştere a problemelor de comportament la vârsta de 6 ani şi, de asemenea. la 8, comparativ cu copiii care nu au fost bătuţi niciodată.

Mai mult decât atât, cercetătorii au observat că cele mai mari probleme le au copiii care sunt bătuţi frecvent. „Faptul că se poate cunoaşte dacă un copil a fost bătut este suficient pentru a prezice nivelul de probleme comportamentale după câţiva ani a venit ca o surpriză pentru noi”, a precizat Gershoff. „(Studiul) sugerează că bătaia la orice frecvenţă este dăunătoare copilului”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Bătaia e ruptă din Rai?! Dimpotrivă! Un studiu arată că bătăile din copilărie duc la probleme de sănătate mintală

Cum se schimbă copiii pălmuiţi de părinţi? Iată cele mai noi descoperiri ale cercetătorilor

Ce riscuri de sănătate prezintă persoanele ce au suferit pedepse fizice atunci când erau copii?

Fenomenul „bullying” – care este situaţia în România?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase