Home » D:News » Cum trebuie să bei şampania pentru a-i păstra calităţile

Cum trebuie să bei şampania pentru a-i păstra calităţile

Publicat: 31.12.2017
Cum trebuie să bei şampania pentru a-i păstra calităţile
Şampania se bea în pahar de cristal pentru că ocaziile speciale, cer băuturi şi pahare deosebite. O echipă de cercetători americani a demonstrat că nu este doar o dovadă de lipsă de educaţie să bei şampania în flută de plastic, ci ne facem şi rău.

Materialul din care este făcut paharul din care este băută şampania schimbă în rău gustul băuturii. Bulele vinului spumant sau ale şampaniei se comportă diferit atunci când intră în contact cu plasticul sau polistirenul. Acestea se lovesc de marginile paharului, apoi rămân acolo lipite pentru mai mult timp şi devin din ce în ce mai mari, scrie Gustarte.

MESAJE DE ANUL NOU ŞI REVELION. Cele mai frumoase felicitări, mesaje, texte, urări şi sms-uri pentru cei dragi, familie, prieteni şi colegi

Cercetătorii spun că pentru a stabili calitatea şampaniei este dată de mărimea bulelor şi că este nevoie să se studieze dacă distribuirea acestora joacă vreun rol. În flute sau alt tip de pahare de sticlă bulele rămân mai mici, sunt mai dese şi mai active ceea ce face ca băutura să îşi păstreze calitatea. Tocmai bulele fac din şampaniei o băutură atât de specială, iar papilele gustative o percep altfel datorită texturii sale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase