Home » D:News » Cea mai frumoasă pârtie de schi din România râmăne închisă. Care sunt motivele

Cea mai frumoasă pârtie de schi din România râmăne închisă. Care sunt motivele

Cea mai frumoasă pârtie de schi din România râmăne închisă. Care sunt motivele
Publicat: 08.01.2018
Sub sloganul „Nu vă bateţi joc de munca noastră", peste 60 de administratori de pensiuni din Voineasa (Vâlcea) au protestat vineri, 5 ianuarie, la primăria Voineasa, nemulţumiţi că una dintre cele mai mari investiţii guvernamentale, pârtia de schi Transalpina Ski Resort, este închisă în plin sezon, potrivit unui articol publicat de voceavâlcii.ro.
Jurnaliştii de la publicaţia locală scriu că protestatarii au fost invitaţi la discuţii de către primarul PSD, Gabriel Năstăsescu, însă în urma discuţiilor nu s-au desprins concluzii clare. Primarul Năstasescu le-a spus protestatarilor că licitaţia pentru administrarea pârtiei va avea loc în data de 9 ianuarie 2018 şi că până la sfârşitul lunii pârtia va funcţiona, informează Business Magazin. 
 
Potrivit vociivâlcii.ro, firma care a administrat pârtia până acum, ACOMIN, nu se înscrie la licitaţie, iar cei de la ACOMIN sunt decişi să pună sechestru pe tot ce tine de primaria Voineasa (domeniul public), în contextul în care această firmă ar avea de recuperat 24 de milioane de lei noi de la primaria Voineasa, după lucrările efectuate la lac şi captarea din golul alpin, lucrări care nu au făcut parte din proiectul iniţial.
 
Primăria Voineasa a pierdut în primă instanţă procesul cu ACOMIN pentru investiţia făcuta la lac şi la captări, un sechestru pe bunurile primăriei pus şi în urmă cu 3 ani, potrivit presei locale.
 
Vidra Transalpina  se află la 30 de km de Petroşani şi circa 100 km de Râmnicu-Vâlcea. Domeniul schiabil, inaugurat în decembrie 2012, conţine pârtii de peste 9 km pornind de la o altitudine de 2000 de metri, telegondole, teleschi şi telescaun. Pârtiile se află în apropierea unui  lac de acumulare şi sunt construite pe diferite grade de dificultate.
 
Proiectul de la Vidra a beneficiat (de la demararea din 2010 până la inaugurarea din această iarnă) de  investiţii ale Ministerului Turismului de peste 20 de milioane de euro, potrivit informaţiilor oficiale.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase