Home » D:News » Celebrul chef britanic, Jamie Oliver, a spus că ar interzice vânzarea de băuturi energizante copiilor

Celebrul chef britanic, Jamie Oliver, a spus că ar interzice vânzarea de băuturi energizante copiilor

Celebrul chef britanic, Jamie Oliver, a spus că ar interzice vânzarea de băuturi energizante copiilor
Publicat: 14.01.2018
Jamie Oliver, celebrul chef britanic, se implică într-o nouă campanie de educare a copiilor cu privire la alimentaţia sănătoasă. El face presiuni ca vânzarea băuturilor energizante către persoanele sub 16 ani să fie interzisă prin lege.

Asociaţia ”Action on sugar” a cerut şi ea ca băuturile energizante să fie interzise sau măcar să fie interzise porţiile pentru a se limita consumul de zahăr şi de cafeină. De asemenea, NASUWT cere guvernului să studieze efectele pe care aceste produse le au asupra copiilor.

Jamie Oliver spune că 69% dintre copiii cu vârste între 8 şi 10 ani consumă băuturi energizante, 13% dintre ei recunoscând că ajung şi la un litru pe zi. Aceste lucru este echivalent cu 12 espresso băute de un adult.

Ce sunt băuturile energizante?

Combinaţia de cafeină, taurină, vitamine şi alte substanţe fac din băuturile energizante produse funcţionale. Numai că au un aport ridicat de zahăr şi cafeină ceea ce are efecte negative asupra sănătăţii. În general, principalii consumatori sunt copiii şi adolescenţii, iar Asociaţia de Pediatrie din Canada a atras atenţia anul trecut că în cel mai bun caz nu sunt necesare, iar consumul lor este extrem de periculos. Un studiu realizat de medici de la Deakin University School of Psychology a arătat că tinerii nu fac diferenţa între băuturile răcoritoare şi cele energizante.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase