Prima pagină D:News

Cum să congelezi corect supele şi ciorbele

Cristina Călin 01.27.2018 | ● Vizualizări: 998
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Supa şi ciorba sunt alimentele cel mai uşor de congelat. Nu doar că procedura este simplă, dar după decongelare nu îşi schimbă gustul sau consistenţa. Poţi găti oricât de multă supă vrei, fără grijă că va trebui să o arunci dacă te plictiseşti de ea.

Adaugă smântâna lichidă la laptele după decongelare

Smântâna şi laptele se vor separa de restul supei şi se vor transforma în mici granule atunci când îngheaţă. Laptele de cocos sau cel de soia se comportă mai bine la temperaturi negative. Dacă vrei să congelezi o parte din supă, nu mai pune niciun fel de grăsime animală în cantitatea pe care o vei pune la congelator. O poţi adăuga fără grijă atunci când o reîncălzeşti.

Nu pune pastele

Pastele devin ca un mucilagiu atunci când sunt decongelate. Cel mai bine este să fierbi pastele separat şi să le adaugi după ce reîncălzeşti supa.



Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Tag-uri: supa | ciorba | congelare | alimente | gatit