Home » D:News » Cum se taie corect brânzeturile. Nu e atât de simplu pe cât pare

Cum se taie corect brânzeturile. Nu e atât de simplu pe cât pare

Cum se taie corect brânzeturile. Nu e atât de simplu pe cât pare
Publicat: 09.03.2018
Un platou cu brânzeturi este modul excelent de a încheia o cină elegantă. Numai că nu este suficient să alegi nişte produse de calitate, ci trebuie să le şi tai şi, mai apoi, să le aşezi frumos.

Fiecare tip de brânză se taie într-un fel anume. Dacă respecţi nişte reguli simple nu vei avea bucăţi sfărâmate, rupte sau turtite. Mai mult, vei putea tăia porţii egale, scrie Gustarte.

Brânzeturile rotunde

Brânzeturile rotunde precum brie sau camembert trebuie tăiate prima dată în 4, iar apoi fiecare bucată împărţită pe din două. Feliile rezultate trebuie să fie subţiri şi lungi. În felul acesta fiecare dintre cei de la masă vor putea să guste şi brânza din centrul bucăţii care este mai moale. După ce ai desfăcut brânza o poţi ţine la rece pentru maximum 3 săptămâni.

Brânzeturile tari

Brânzeturile tari de regulă vin în formă dreptunghiulară. Există două variante de prezentare. Dacă urmează să pui brânza pe un platou poţi tăia felii subţiri pe lăţime. Mai există şi posibilitatea de a face cuburi egale pe care apoi să le pui pe beţe de cocktail împreună cu roşii cherry sau alte legume.

Odată ce ai desfăcut un sortiment de brânză tare o poţi ţine până la 6 săptămâni.

Brânzeturile ”triunghi”

Acesta poate părea cel mai greu de porţionat. Este bine să o tai în dreptunghiuri, pornind de la marginea cea mai îngustă.

Brânzeturile piramidă cu vârf turtit

Brânzeturile în formă de piramidă trebuie tăiate pornind din centru, în diagonală. Nu este tocmai uşor, dar gustul este unul delicios.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase