Home » D:News » Procrastinezi? Trucul extrem de simplu al fondatorului Instagram-ului te va face să scapi de obiceiul dăunător

Procrastinezi? Trucul extrem de simplu al fondatorului Instagram-ului te va face să scapi de obiceiul dăunător

Procrastinezi? Trucul extrem de simplu al fondatorului Instagram-ului te va face să scapi de obiceiul dăunător
Publicat: 10.02.2018
Aproape toată lumea procrastinează. Este greu să te urneşti să începi să faci ceva, fie că este vorba despre un proiect pentru facultate sau raportul acela de la serviciu care aşteaptă de o săptămână. Pare o problemă universală şi cronică, negăsindu-se nicio soluţie validă.

Până acum cel puţin, deoarece Kevin Systrom, CEO-ul şi fondatorul aplicaţiei Instagram, şi-a spus secretul în ceea ce priveşte procrastinarea, relatează Curiosity.

Într-un interviu realizat pentru Axios, Systrom a precizat: „dacă nu vrei să faci ceva, fă un pact cu tine să faci cinci minute din acel lucru. După cinci minute, vei realiza că nu te vei putea opri şi îţi vei termina treaba”.

Asta este. Acordă doar cinci minute din timpul tău activităţii şi nu te vei putea opri.

Tehnica extrem de rudimentară are o logică în psihologia umană. Proverbul „să porneşti este cel mai greu” se aplică şi aici. Acest lucru se datorează faptului că oamenii sunt creaturi ale obiceiului (40% din toată viaţa ta este pe autopilot), iar schimbarea este neconfortabilă, nedorită sau câteodată înfricoşătoare.

Conform unui studiu din 2010, oamenii preferă lucrurile care au existat de mult timp. Spre exemplu, participanţilor cărora li s-a spus că acupunctura există de 2.000 de ani au exprimat atitudini mai favorabile pentru metodă decât cei cărora li s-a spus că există de 250 de ani. În mintea noastră, longevitatea este un lucru bun.

Schimbarea este antiteza longevităţii, fie că este vorba de o scară largă sau de de activităţile cotidiene, schimbarea implică un efort mental susţinut, dar odată ce depăşeşti acea etapă critică, eşti „în grafic”, iar la urma urmei, obişnuinţa (de a lucra) persistă, pentru că schimbarea rămâne în continuare nedorită.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce totul durează mai mult decât ai plănuit? – VIDEO

10 lucruri fascinante şi totodată terifiante despre psihologia umană

Adevărul despre 6 mituri celebre din psihologia populară

25 de curiozităţi din psihologie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase