Home » D:News » Cum recunoşti mâncarea congelată din restaurate

Cum recunoşti mâncarea congelată din restaurate

Cum recunoşti mâncarea congelată din restaurate
Publicat: 10.02.2018
Dacă nu eşti la un fast-food, vrei ca mâncare a pe care o comanzi să fie proaspătă. Nu întotdeauna se întâmplă acest lucru şi poţi să ai surpriza că la restaurante bine cotate găseşti preparate care au venit gata pregătite care au fost doar reîncălzite.
Iată câteva semne care să te ajute să recunoşti locurile unde mâncarea nu este proaspătă.
 
Mâncarea vine prea repede
 
Cel mai mare semn că mâncarea care îşi este servită este congelată este că îţi este adusă prea repede la masă. Mâncarea proaspătă cere timp, aşa încât dacă ospătarul apare la masă cu comanda în doar 5-10 minute este clar că doar a decongelat preparatele.
 
Meniul are foarte multe preparate
 
Nu este întotdeauna un indiciu, dar trebuie luat în seamă. Unele restaurante au meniuri foarte mari, dar rişti să comanzi şi să nu aibă mai nimic pe stoc. Oricum ar fi este greu pentru un bucătar să aibă tot timpul pe stoc ingrediente proaspete pentru zeci de preparate. Atunci, cel mai probabil, foloseşte prafuri sau preparate congelate.
 
Textura bucatelor nu este normală
 
Mâncărurile congelate, de obicei, se încălzesc la microunde. Carnea îşi va pierde din elasticitate şi, cel mai probabil, nu îi vei mai recunoaşte gustul. Oricine a mâncat bucate gătite în casă îşi va da seama de diferenţa între un preparat proaspăt şi unul congelat şi reîncălzit.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase