Home » D:News » Caz medical în premieră după ce un băiat de 11 ani din SUA a căzut în cot într-o piscină

Caz medical în premieră după ce un băiat de 11 ani din SUA a căzut în cot într-o piscină

Publicat: 19.02.2018
Unui băiat de 11 ani i s-a înlăturat dintr-un braţ un melc de mare de 4 milimetri, care i-a ajuns în corp după ce a căzut în cot într-o piscină de pe plaja Californiei.

Părinţii săi au încercat să trateze rana, însă au observat că aceasta creştea şi au mers cu el la doctor, scrie Science Alert.

Albert Khait, profesor asistent de pediatrie la Universitatea Loma Linda, l-a examinat pe băiat şi a concluzionat că este sănătos, fără simptome specifice unei infecţii, precum dificultatea de a-şi mişca braţul sau febră.

Totuşi, abcesul de pe cot era mare, roşu şi plin de fluid. Doctorii au vrut să dreneze băşica, dar în interior, în afară de puroi, au găsit un melc de 4 milimetri în diametru.

Era un melc de mare din specia Littorina scutulata, care, în mod bizar, încă era în viaţă. Părinţii şi copilul au decis să păstreze melcul ca amintire.

Khait nu a mai găsit şi alte cazuri asemănătoare în literatura medicală, dar o relatare din 2013 de la CNN prezintă un caz asemănător, unde un copil de patru ani a avut un astfel de melc marin în genunchi.

„O săptămână mai târziu, rana s-a vindecat complet. Familia a relatat că melcul s-a mişcat o zi după extragere, dar după aceea nimic”, a precizat Khait.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical straniu în Statele Unite: după ce şi-a trosnit degetele, un bărbat a contractat o bacterie extrem de periculoasă

Caz medical bizar: oamenii care se află pe moarte pot auzi ce spun cei din jur, chiar dacă par inconştienţi

Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur

Caz medical înfricoşător: un şurub a perforat creierul unui băiat de 13 ani. ”Cred că un milimetru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte la acest copil”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase