Home » D:News » Caz extrem de rar care a şocat lumea medicală prin ciudăţenia lui: rectul unui om a căzut atunci când se afla la toaletă

Caz extrem de rar care a şocat lumea medicală prin ciudăţenia lui: rectul unui om a căzut atunci când se afla la toaletă

Caz extrem de rar care a şocat lumea medicală prin ciudăţenia lui: rectul unui om a căzut atunci când se afla la toaletă
Publicat: 17.02.2018
Un bărbat din China a dezvoltat o condiţie rară după ce s-a jucat pe telefon în timp ce stătea la toaletă: rectul său a căzut din anus, conform relatărilor mass-mediei chineze.

Omul a mers la spital după ce a observat o „minge” care a căzut din anusul său, dar care încă era ataşată de corp, scrie Live Science.

Acesta a fost diagnosticat cu prolaps rectal, o condiţie rar întâlnită unde rectul, ultimul segment din intestinul gros, se detaşează de interiorul corpului şi „se întoarce pe dos”, permiţându-i să iasă din anus.

Condiţia afectează 2 din 100.000 de oameni, iar până la două treimi din aceştia au constipaţie cronică.

Cauza exactă a condiţiei rămâne neclară, dar anumiţi factori pot juca un rol, inclusiv muşchii slăbiţi din sfincterul anal (muşchiul care controlează eliberarea fecalelor), răni anterioare ale regiunii, afectarea nervilor din zona rectală, constipaţie cronică sau infecţii ale viermilor intestinali.

Bărbatul a spus doctorilor că s-a jucat jocuri pe telefonul mobil pe toaletă timp de jumătate de oră. De asemenea, a mai avut episoade de prolaps rectal în trecut de la vârsta de patru ani, dar în ocaziile acelea, rectul a revenit la poziţia iniţială. A fost nevoie de intervenţie chirurgicală pentru a îl readuce înapoi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical straniu în Statele Unite: după ce şi-a trosnit degetele, un bărbat a contractat o bacterie extrem de periculoasă

Caz medical bizar: oamenii care se află pe moarte pot auzi ce spun cei din jur, chiar dacă par inconştienţi

Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur

Caz medical înfricoşător: un şurub a perforat creierul unui băiat de 13 ani. ”Cred că un milimetru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte la acest copil”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase